L’Escola Lleó XIII al Model de Parlament Europeu (MEP)

4 de febrer de 2022

Model de Parlament Europeu (MEP) Escola Lleó XIII

El Model de Parlament Europeu és un format de debat en què estudiants de 16 i 17 anys debaten segons les fórmules emprades al Parlament Europeu. Aquesta darrera setmana, els dies 29, 30 i 31 de gener, prop de 60 alumnes de tretze escoles de Catalunya i Balears van tenir l’oportunitat de convertir-se en parlamentaris europeus per uns dies i debatre assumptes d’agenda parlamentària i d’extrema actualitat com el desafiament dels fluxos migratoris, la jornada laboral de 32 hores, la desinformació com atac a la democràcia i el nou Bauhaus europeu.

Model de Parlament Europeu (MEP) Escola Lleó XIII
L’Úrsula, l’Elena, el Pau, la Laura, el Teo, el Xavier i el Damià al MEP el passat 29 de gener.

Des de fa uns anys, l’Escola Lleó XIII participem en el MEP, un projecte organitzat per la Singularity Foundation en col·laboració amb St. Peter’s School i la Universitat Abat Oliva que enguany ha celebrat la seva 5a edició. Aquesta iniciativa tracta d’apropar els valors que defineixen el projecte de la Unió Europea, així com el coneixement de les seves institucions. Amb aquest objectiu, es replica el procediment de discussió emprat pels parlamentaris, definits per la codecisió entre Parlament i Comissió per arribar a resolucions que afecten temes comunitaris.

5 alumnes de la nostra escola: el Damià, l’Úrsula, l’Elena, el Teo i el Pau van ser els representants de la nostra escola com a part de la delegació territorial de Palma. I no en podem estar més orgullosos de la seva participació.

alumnes de l'Escola Lleó XIII al MEP
Els alumnes de l’Escola Lleó XIII durant la sessió del MEP

Com funciona el Model de Parlament Europeu (MEP)?

Els estudiants s’agrupen inicialment en quatre comissions, corresponents a un dels següents temes: el desafiament dels fluxos migratoris, la jornada laboral de 32 hores, la desinformació com a atac a la democràcia i el nou Bauhaus europeu (comissió de drets humans, d’Ocupació i Assumptes Socials, de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d’Interior i de Desenvolupament). El treball de les comissions es va realitzar durant els dies 29 i 30 de gener.

El dia 31 de gener les comissions van tenir l’oportunitat d’exposar les seves conclusions públicament davant de la resta d’alumnes participants. Un cop exposades les línies generals de la proposta de la comissió, les delegacions van formular comentaris i al·legacions.

alumnes de l'Escola Lleó XIII al MEP
Alumnes de l’Escola Lleó XIII durant la sessió del MEP el passat gener 2021.

El model de Parlament Europeu és un programa educatiu que té com a objectiu fomentar en els joves la consciència de ciutadania europea i la cultura de debat parlamentari constructiu. Gràcies a aquest projecte els estudiants tenen l’oportunitat d’investigar sobre diferents temes d’actualitat europea, donar la seva opinió, presentar propostes i arribar a ser parlamentaris per uns dies. Els estudiants desenvolupen i demostren el seu grau de comprensió del funcionament de les institucions de la UE, dels temes proposats per debatre i les seves habilitats per exposar i defensar els seus punts de vista.

Els alumnes més destacats seran seleccionats per participar en la Sessió Estatal del Model de Parlament Europeu. Però això no ho sabrem fins d’aquí uns dies!

Us mantindrem informats! 😊


No et perdis les nostres xarxes socials per a més continguts! Visita’ns a:

SEGUEIX LLEGINT AMB NOSALTRES:

Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també