Ideari

La dedicació i implicació de tot l'equip docent van encaminades a aconseguir que cadascun dels nostres alumnes assoleixi una formació integral tant en l'àmbit acadèmic com personal.

Escola Lleó XIII

L’Escola Lleó XIII té uns principis que marquen la seva línia pedagògica, és a dir, uns valors que assumim i que transmetem als nostres alumnes. Ens definim com una escola laica i eduquem en valors com:

 • Esforç
 • Respecte
 • Diàleg
 • Tolerància
 • Solidaritat
 • Llibertat i Democràcia
 • Treball en Equip

Escola Lleó XIII

L’Escola Lleó XIII

Som una escola petita amb unes ràtios baixes que destaca per oferir una atenció individualitzada a cadascun dels alumnes. Som una Escola Inclusiva d’Atenció a la Diversitat que ajuda al desenvolupament de la persona en tots els àmbits: equilibri emocional, creativitat, cultura, salut i convivència.

 • Formem en la Pluralitat de forma integral.
 • Eduquem donant una atenció personalitzada i individualitzada. Acompanyem als/les nostres alumnes donant tot el suport necessari per aconseguir els objectius.
 • Respectem les diferents ideologies, tant en l’àmbit polític com religiós. Som aconfessionals i ens manifestem clarament com respectuosos amb totes les ideologies de l’alumnat, les seves famílies i el professorat, tot renunciant a qualsevol mena d’adoctrinament.
 • Defensem el plurilingüisme. Oferim el Català com a idioma vehicular, garantint l’aprenentatge de l’Anglès des d’Infantil (on un 85% del seu horari lectiu és en aquest idioma) i el del Castellà i el Francès a partir de la Primària.
 • Som una Escola Verda. Treballem per reduir, reutilitzar i reciclar els recursos materials i energètics.

Escola Lleó XIII aules

Història de l’escola

L’Escola Lleó XIII va ser fundada el 1961 per les famílies Mercadé i Todolí que procedien de l’escola jesuïta de Barcelona Sant Ignacio de Loiola. El 1978 els fundadors van separar els seus camins. A partir d’aquell moment l’escola de la família Mercadé (Lleó XIII) va començar l’ensenyament mixt a tots els seus nivells.

El 1996 es va crear el Projecte Singular amb l’objectiu de fer compatible la vida escolar amb la pràctica de l’esport o els estudis de dansa i/o música, tot garantint un ensenyament de qualitat. Poc temps després es va iniciar un vincle molt estret que es manté fins al dia d’avui amb el Futbol Club Barcelona i en concret amb la Masia Oriol Tort per acompanyar als seus residents i esportistes de totes les disciplines durant tota la seva etapa educativa. Per les nostres aules han passat jugadors com Leo Messi, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas, Sergi Roberto o d’altres més actuals com Ansu Fati.

El novembre de 2015 es va produir un canvi de titularitat a l’escola per impulsar una nova imatge i un nou projecte educatiu dins del qual s’ofereix als alumnes l’accés a estudis universitaris oficials a través d’IGEMA (vinculada al grup) per fer ADE amb el títol oficial de la Universitat Rovira i Virgili.

En l’actualitat, Lleó XIII ofereix totes les etapes educatives des de P3 a 4t d’ESO així com Llar d’Infants i Batxillerat, a més de cicles formatius.

Subscriu-te a la nostra newsletter

Vegeu també