Menú menjador – 22 de febrer

26 de febrer de 2024

Una setmana més compartim amb vosaltres fotografies del menjar que han gaudit els vostres fills i filles a l’espai migdia. Ahir dijous 22 de febrer el menú va ser bróquil i patata bullida, fideuada de peix fresc i fruita de temporada.

Una setmana més compartim amb vosaltres fotografies del menjar que han gaudit els vostres fills i filles a l’espai migdia. Ahir dijous 22 de febrer el menú va ser bròquil i patata bullida, fideuada de peix fresc i fruita de temporada.

El bròquil és una verdura excepcionalment nutritiva, molt rica en vitamines i minerals . És una verdura de la família de les cols molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, antioxidants i principis actius anticancerígens.
Sabíeu que…? El bròquil –i tota la família de les crucíferes o cols– contenen indols i altres substàncies amb un efecte anticancerigen reconegut. L’indol-3-carb és una substància que sembla que té un efecte beneficiós a l’hora de fer front al càncer de mama, ja que neutralitza les formes d’estrògens que poden desencadenar el tumor.
Les patates bullides deu ser la manera més antiga de cuinar-les, i també una de les més esteses, perquè així preparades són conegudes arreu del món.
Bullir els aliments és una de les maneres més antigues de fer-los comestibles, la que feien servir els nostres avantpassats quan van aprendre a dominar el foc, rostits a banda. D’aleshores ençà que a totes les llars sempre hi ha hagut una olla al foc, i quan van arribar les patates, per costum, també les van posar a dins.
Bullides amb aigua i sal i fetes a rodanxes, ja fredes, amanides simplement amb un rajolí d’oli d’oliva, són un primer plat excel·lent, i també un bon acompanyament per a plats de carn o de peix. És una menja senzilla, fàcil de preparar, una menja d’aquelles que en diuen elementals, però que agrada a tothom, pobres i rics, joves i grans. I, a més, són molt saludables.
La fideuada és un plat molt popular a la gastronomia valenciana. Aquesta especialitat és original de Gandia, encara que és típica a tota la Comunitat Valenciana. Si bé és un plat de pasta, té molt més a veure amb un arròs a banda que amb uns espaguetis.
La fideuada té el seu origen a principis del segle XX al port del Grau de Gandia, des d’on salpaven els vaixells d’arrossegament cada matí per pescar. Un bon dia, el cuiner d’un dels navilis va voler sorprendre la tripulació amb una paella de marisc.
Per preparar-la va seguir tots els passos al peu de la lletra, però un cop es va disposar a fer l’arròs, va comprovar que no quedava ni un gra d’aquest cereal, en canvi, hi havia un fideu tipus espagueti, que va trossejar i va afegir a la paella com si fos arròs. Va deixar assecar el fideu ja cuit com si fos la paella de marisc habitual.
L’invent va agradar tant que la recepta es va expandir per tots els restaurants dels ports on atracaven. I així va néixer aquest plat tan popular, amb un modest origen entre pescadors. Recordeu que podeu veure i descarregar el menú mensual a Clickedu accedint amb l’usuari i contrasenya, en el bloc serveis > opció menjador. O bé, consultar-lo a la nostra web a l’enllaç: https://lleoxiii.com/serveis#service-6
Si teniu dubtes podeu contactar amb nosaltres a comunicacio@lleoxiii.com

Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també