El menjador de l’Escola

28 de juliol de 2021

Instal·lacions Escola Lleó XIII

El servei de menjador és un espai en el qual ens recolzem els pares i mares per motius laborals o personals. Però més enllà d’un servei de suport per a les famílies, a Lleó XIII entenem el menjador com un espai educatiu 100% en anglès integrat en el projecte de l’Escola.

El servei de menjador a Lleó XIII

El temps de menjador és una eina pedagògica amb la qual monitors i monitores hi treballen perquè els nostres alumnes desenvolupin els sentits, experimentin textures, colors o gustos i aprenguin a relacionar-se. El servei de menjador és doncs una oportunitat educativa que monitors i monitores aprofiten per a treballar en educació alimentària i en hàbits d’higiene i socialització. En definitiva, un espai educatiu en el qual es fomenta la bona relació amb els companys i les actituds positives davant dels aliments a més d’afavorir l’aprenentatge dels hàbits higiènics i alimentaris.

El nostre projecte alimentari es fonamenta sobre la base del producte de proximitat i fresc entès com un tipus de producte de qualitat i de temporada que ha estat conreat o produït prop d’on finalment es venen. Un producte de qualitat que garanteix la frescor, respecta els processos naturals de conreus i beneficia el medi ambient. Per a garantir-ne tots aquests criteris, a Lleó XIII treballem conjuntament amb Central Borne com a proveïdor de confiança.

Els nostres menús són confeccionats pel nostre equip de dietistes i nutricionistes amb l’assessorament de cuiners i endocrins tenint en compte les necessitats nutricionals dels infants. La dieta que oferim és una dieta mediterrània equilibrada i variada basada en les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i en les recomanacions de l’Agència Europea de Seguretat Alimentària i l’Organització Mundial de la Salut, per tant, una dieta en la qual ens assegurem que diàriament conté els tres principals grups d’aliments: hidrats de carboni, proteïna i verdura.

A l’hora d’elaborar els menús, el nostre equip de dietistes i nutricionistes tenen en compte aspectes nutricionals com ara la freqüència d’ús dels aliments; aspectes sensorials tals com l’olor; i la utilització de tècniques culinàries variades com el forn, el papillote o la planxa; així com l’ús de salses suaus, entre d’altres. Tot aquest treball permet que nutricionalment cada mes disposem de menjar de qualitat i d’una gran varietat gastronòmica; i que educativament, treballem en la identificació i l’acceptació progressiva dels diferents aliments.

A més de cobrir necessitats especials com intoleràncies o al·lèrgies oferim menús adaptats a esportistes donat que som l’única Escola concertada de Catalunya que gaudeix del vistiplau del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a impartir el Projecte Singular, entès com un pla d’Estudis gràcies al qual els alumnes que s’hi acullin poden compaginar la pràctica de l’esport o estudis de dansa i/o música amb l’adquisició dels coneixements i habilitats indispensables per poder avançar en la formació de l’alumne/a.

Adaptem a més els nostres menús a qualsevol tipus de tradició o festa com Nadal o Sant Jordi, afegint i oferint plats com la sopa de galets, el xai a la planxa o torrons, és a dir, aliments típics d’aquestes celebracions per tal de que els nens i nenes mengin sa sense renunciar a les festes típiques.

El servei de menjador és doncs un espai en el qual nens i nenes, monitors i monitores, cuiners i cuineres, l’Escola i la família en formen part activa i en tenen una responsabilitat compartida. Un conjunt de persones sense els quals no podríem desenvolupar un projecte pedagògic de qualitat adaptat a les necessitats del nostre centre.

A Lleó XIII disposem de cuina pròpia i oferim el servei de menjador en règim anual o puntual. Estàs interessat? Contacta amb nosaltres per email a comunicacio@lleoxiii.com

Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també