Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar – 2 de maig

14 de maig de 2022

El 2 de maig es celebra el Dia Mundial contra l’Assetjament escolar i l’Escola Lleó XIII vam voler visibilitzar conjuntament amb la Fundació Affinity aquesta activitat en els Mitjans de comunicació.

Des de fa uns anys, l’escola conjuntament amb la Fundació Affinity, impulsem un programa pioner per fomentar el respecte entre els alumnes a través de teràpies amb animals. Aquesta iniciativa que rep el nom de “Respecta’m” s’ha estat impartint al llarg d’aquest curs amb els alumnes de 6è de primària i amb els de 3r ESO i té com a objectius fomentar el respecte i prevenir l’assetjament escolar a l’escola: els nens participants desenvolupen habilitats socials com el respecte i la igualtat entre persones. Per aquest motiu, aquesta activitat és obligatòria.

El passat dilluns 2 de maig es va celebrar el Dia Internacional contra l’Assetjament escolar i a l’escola vam voler donar visibilitat a aquesta iniciativa en els mitjans de comunicació convidant-los a assistir a una sessió a l’escola on vam treballar l’ensinistrament amb gossos i el treball col·laboratiu amb els alumnes de 6è de primària.

La convocatòria va ser tot un èxit. Van venir periodistes de Catalunya Ràdio, RNE, Telecinco, Antena 3, Cope, TeleMadrid… Inclús vam fer un directe amb el programa Espejo Público d’Antena 3.

L’assetjament escolar és un problema que malauradament viuen molts infants, adolescents i joves i que provoca una sensació d’indefensió, vulnerabilitat i inseguretat en l’alumne. Per aquest motiu, és important promoure accions de sensibilització, prevenció, detecció i intervenció adreçades a l’alumnat per educar davant de conflictes i possibles situacions d’assetjament.

Compartim amb tots vosaltres fotografies de l’acte.


Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també