Menú Menjador – 16 d’abril

18 d'abril de 2024

Una setmana més compartim amb vosaltres fotografies del menjar que han gaudit els vostres fills i filles a l’espai migdia. El passat dimarts 16 d’abril els vostres fills i filles van poder gaudir d’un menú especial fet a base d’amanida russa, pollastre rostit amb enciam i tomàquet i iogurt natural.

Els ingredients principals de l’ensalada russa són patates, pastanagues, pèsols, tonyina en oli i ous. Per descomptat, tot això lligat amb maionesa.
Però, sabies que…? L’ensalada russa és coneguda originàriament com a amanida Olivier, és una amanida creada a Rússia pel xef francès Lucien Olivier. Depenent de la tradició culinària de cada regió ha evolucionat de manera diferent, sent una de les receptes més versionades del món.
Olivier servia una amanida feta amb carn cuita de gall, perdiu o cérvol alternada amb capes de caviar, tàperes i brou en gelatina. Al voltant duia cues de cranc i llengua de vedella, a més de patates cuites, ous durs i cogombres, tot plegat coronat per una maionesa amanida amb mostassa i espècies. Pel que sembla, els clients solien barrejar-ho tot junt al plat i el cuiner va decidir servir l’amanida així, picada en trossos petits i amb més salsa.

El pollastre és una au domèstica de la qual en podem trobar diferents races. Actualment, en el mercat hi trobarem: pollastres, gallines, pulardes i els capons.
D’altra banda, segons les condicions amb què es crien i s’alimenten els pollastres, podem diferenciar: pollastres ecològics, pollastres de pagès que estan a l’aire lliure, però no s’alimenten amb pinsos ecològics i els pollastres convencionals que creixen en condicions de producció més intensives. A Catalunya, a més, hi ha pollastres amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), el Gall del Penedès i els Pollastres i Capons del Prat que són pollastres originaris d’un territori amb una qualitat atribuïda al seu origen geogràfic i a unes condicions de cria i d’alimentació de qualitat.


Des del punt de vista nutricional la carn de pollastre és més lleugera i més fàcil de digerir que les carns vermelles, per al seu menor contingut de greix. El pollastre conté un 70% d’aigua, un 20% de proteïnes d’alta qualitat i un 10% de lípids. Per altra banda, el pollastre conté una quantitat de colesterol una mica elevada, per la qual cosa les persones amb colesterol elevat caldrà que en facin un consum moderat. Pel que fa a les vitamines, cal destacar les vitamines del grup B, que intervenen en el metabolisme energètic, els minerals com el ferro, necessari per al transport d’oxigen a tot l’organisme, el fòsfor, que forma part dels ossos i les dents, i el zinc, essencial per al sistema immunitari.


El pollastre és un aliment que admet moltes preparacions culinàries. La carcassa del pollastre s’utilitza per a fer els caldos, el pit i les cuixes se solen cuinar a la planxa o arrebossats, el pollastre sencer el podem fer cuinat al forn, a l’ast, a la cassola o a la brasa. A més a més, amb les restes del pollastre o rostit podem fer croquetes o canelons. Recordeu que podeu veure i descarregar el menú mensual a Clickedu accedint amb l’usuari i contrasenya, en el bloc serveis > opció menjador. O bé, consultar-lo a la nostra web a l’enllaç: https://lleoxiii.com/serveis#service-6
Si teniu dubtes podeu contactar amb nosaltres a comunicacio@lleoxiii.com

Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també