DIA INTERNACIONAL DE LA PAU – 21/09/2022

7 d'octubre de 2022

El passat dimecres dia 21 de setembre es va celebrar el Dia Internacional de la Pau. Amb motiu d’aquesta celebració, i com a part de l’assignatura de castellà, els alumnes van estar treballant en uns poemes acròstics, les lletres inicials dels quals formen la paraula LA PAZ.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2001 que el dia Internacional de la Pau fos observat cada 21 de setembre i que representes un dia d’alto el foc i de no-violència a nivell mundial a fi que totes les nacions i pobles se sentin motivats per complir una aturada d’hostilitats durant tot aquell dia.

Amb motiu d’aquesta celebració, i com a part de l’assignatura de castellà, els alumnes van estar treballant en uns poemes acròstics.

Què és un poema acròstic?

Acròstic ve del grec ákros: extrem i stikhos: línia o vers. És, per tant, una composició poètica en què les lletres inicials de cada vers o oració, llegides en sentit vertical, formen una paraula o locució.

Lletres inicials. Són els més comuns i es formen amb la primera lletra de cada línia. Són el tipus de poemes que han redactat els alumnes.
Lletres enmig: es formen amb les lletres del mig dels versos.
Lletres finals: es formen amb les últimes lletres de cada vers.


En compartim amb vosaltres alguns dels resultats dels alumnes de 1r ESO B i de 3r ESO A i B.

Què us semblen?

1º ESO B

Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també