Brais Alonso, alumne de 1r de batxillerat de l’Escola Lleó XIII, un dels 12 seleccionats per participar en la segona fase del MEP 

12 d'abril de 2023

L’Escola Lleó XIII hem participat 3 anys consecutius, 2 dels quals hem aconseguit que un dels nostres alumnes es classifiqui per a participar en la segona fase.

El MEP és un format de debat en què estudiants de 16 i 17 anys debaten segons les fórmules emprades al Parlament Europeu. En aquesta darrera edició que va tenir lloc en el mes de març, prop de 60 alumnes de 13 escoles de Catalunya i Balears van tenir l’oportunitat de convertir-se en parlamentaris europeus per uns dies i debatre assumptes d’agenda parlamentària i d’extrema actualitat com geopolítica, crisis de subministraments i atur.

Des de fa uns anys, l’Escola Lleó XIII participem en el MEP, un projecte organitzat per la Singularity Foundation que enguany ha celebrat la seva 6a edició. Aquesta iniciativa tracta d’apropar els valors que defineixen el projecte de la Unió Europea, així com el coneixement de les seves institucions. Amb aquest objectiu, es replica el procediment de discussió emprat pels parlamentaris, definits per la codecisió entre Parlament i Comissió per arribar a resolucions que afecten temes comunitaris.

Aquest any els representants de la nostra escola en la primera fase van ser el Brais, el Klaus, el Marcos i el Nicolás, qui representaven la delegació d’Osona.
Una vegada finalitzada aquesta primera fase, vam rebre la gran notícia, en Brais era un dels 12 seleccionats per participar en la Sessió Estatal del MEP que va tenir lloc a principis d’abril al Congrés dels Diputats a Madrid.


Una experiència molt gratificant pel Brais i que ell mateix us explica al vídeo.

Brais Alonso_alumne 1r de batxillerat_ESCOLA LLEÓ XIII


Sobre el MEP

El model de Parlament Europeu és un programa educatiu que té com a objectiu fomentar en els joves la consciència de ciutadania europea i la cultura de debat parlamentari constructiu. Gràcies a aquest projecte els estudiants tenen l’oportunitat d’investigar sobre diferents temes d’actualitat europea, donar la seva opinió, presentar propostes i arribar a ser parlamentaris per uns dies. Els estudiants desenvolupen i demostren el seu grau de comprensió del funcionament de les institucions de la UE, dels temes proposats per debatre i les seves habilitats per exposar i defensar els seus punts de vista.

ORGULLOSOS DELS NOSTRES ALUMNES

MOLTES FELICITATS BRAIS!




Suscriu-te a la nostra newsletter

Lorem ipsum

Vegeu també